Установени са редица нарушения и са съставени актове за неспазване противоепидемичните мерки в заведения в столицата. Това съобщиха от СДВР и столичното РЗИ.

На жена й прилоша, а четирима са задържани при проверките.

В един от ресторантите, отказал да пусне проверяващите, на клиент му става лошо, защото гостите на заведението са били затворени в помещението.

Жената е откарана в болница. В частен клуб, работил след 23 и 30 ч., пък са задържани четирима, след като са открити наркотици.

В заведение край езерото Ариана персоналът първоначално не допуснал проверяващите и клиентите, които били над 200, останали вътре при затворени врати. След като на жена й прилошало, екипът  извършил проверка в обекта. Снети са обяснения от клиенти.

Управителят на обекта не е представил изисканите документи. Служителите на РЗИ са съставили акт, отправено е предупреждение по Закона за МВР.  

В работен режим е бил и обект на ул. „Христо Белчев“ с над 100 клиенти. И там персоналът часове наред е отказвал да допусне проверяващите и гостите на заведението са държани, без да могат да напуснат. Управителят е призован  да даде обяснения.

При проверка в друг обект на същата улица са установени хора от персонала след края на работното време. Съставени са констативен протокол и предупреждения.

На ул.“Врабча“, в частен клуб  след 23.30 часа също са открити множество посетители. При проверката в заведението са намерени различни наркотични вещества. Четирима са били задържани и са  образувани са досъдебни производства.  В друго заведение на същата улица, при извършената проверка е установено, че обектът работи след 23.30 часа и отново има струпани множество посетители.

Съвместните екипи продължават засилените проверки за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.