Внезапно почина актьорът Николай Станчев, познат на широката аудитория от участията си в сериалите „Седем часа разлика“, „Стъклен дом“, „Под прикритие“ и др.

Николай Станчев си отиде от този свят само ден, след като навърши 60 години. „Благодаря ви за добрите думи!!!“ – е написал той вчера сутринта във Фейсбук профила си.

Николай Станчев e роден в Пловдив. Завършил е Театралната академия през 1984 г. в класа на проф. Гриша Островски. Играл е на сцените на ДМТ "К. Кисимов", Велико Търново, и ДТ "Н. Масалитинов", Пловдив. От 1991 г. е актьор на свободна практика. В периода от 1991 г. до 1994 г. игре в първия частен театър, създаден в Пловдив. През това време участва в над 500 представления по пиеси на различни автори. През 1994-1995 играе в театър "Аврил", Париж. От 1996 г. започва частен бизнес с петролни продукти.

Снимал се е в новелата "Чуждият син", филмите "Нощем с белите коне", "Денят на владетелите", "Очите плачат различно" и много други наши и чужди подукции. През 2007 година се завръща по покана на сцената на Пловдивския театър в главната роля в пиесата "Изстрели по никое време" от Дж. Мун.

Поклонението пред Николай Станчев ще бъде на 4 август от 11 часа във фоайето на Драматичен театър, Пловдив, съобщава сайтът plovdivtime.bg. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!