Издирват се лицата, които по-рано днес опитаха да се саморазправят със семейството от Мездра, в чийто дом беше простреляно 8-годишно дете.

От прокуратурата не уточниха броя на нападателите, по непотвърдена информация става въпрос за около 50 души. 

Снимка: btvnovinite.bg

По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство и увреждане на чуждо имущество. По първоначална информация нападателите са хвърляли камъни по къщата на семейството. Счупени са прозорци на имота и са увредени два автомобила. 

Следствените действия продължават. Огледът продължава, предстои да се извършат разпити и разпознавания. Едва след установяването на лицата от прокуратурата ще преценят какви мерки за неотклонение да им се наложат.

Снимка: btvnovinite.bg

От полицията в Мездра уточниха, че при възникване на напрежението в района е имало 10 униформени на пост. 

След инцидента полицейското присъствие в района остава засилено.

По непотвърдени данни нападателите са близки на почернената фамилия. Инцидентът е станал часове, след като главният прокурор Иван Гешев посети прокуратурата в Мездра без знанието на пострадалите и на медиите.

Дядото на убитото дете, бившият депутат от БСП и лидер на „Рома“ Тома Томов, не е присъствал на сблъсъка. По думите му причината за напрежението е, че се укрива информация за престъплението и се прикриват факти.