Напрежение има във великотърновската община Стражица преди частичните местни избори в неделя.

Седем души са получили призовки, след като са присъствали на предизборна среща в понеделник на кандидата за кмет Георги Бянов, подкрепен от ГЕРБ-СДС с жителите на града. 

Сред тях е Димитър Панов. Като мирен гражданин седях и си слушах платформите на кандидата, много любопитни неща разказваше, обяви Панов. На другия ден обаче получил призовка да се яви в полицията.

„Това е изключително сериозно посегателство върху демокрацията. Сега вече разбираме вдигнатия юмрук на президента Радев, който посяга вече и на обикновени граждани“, коментира бившият здравен министър и бивш депутат от ГЕРБ Костадин Ангелов, който тази сутрин беше пред полицейското управление в Стражица.

Ангелов обяви, че служебният вътрешен министър Бойко Рашков се опитва да сплаши хората, за да не ходят на предизборни срещи.

Той призова симпатизантите на ГЕРБ да не се страхуват и обяви, че ще им бъде осигурена юридическа защита.

В отговор на обвиненията в репресии от МВР изпратиха позиция която гласи: „Призоваването на лицата не е свързано с предизборна среща на една или друга политическа сила. Поводът за посещението им в полицейското управление е проверка по сигнал срещу тях за нарушаване на Изборния кодекс и опити за манипулиране на вот.  Действията ни са и с цел превенция. МВР работи съобразено законовите си правомощия”.

Гледайте повече във видеото!