Напрежение имаше днес в пленарната зала на Народното събрание заради обвиненията на БСП, че Делян Добрев е назначавал свои близки хора на ключови позиции в общината Хасково.

Съжалявам, че номинирах Добри Беливанов за кмет на Хасково, призна Добрев.

От 247 души, които работят в общината, един ми е близък роднина – Росица Гаргова, първа братовчедка, на двама съм кум, един от които е и заместник-кмет – Евгени Консулов, уточни той.

По думите му Консулов бил най-подготвеният човек в областта за работа с европейските фондове.
Добрев съобщи, че от повече от година двамата зам.-кметове са били подложени на натиск. Той попита защо скандалът е избухнал, след като в понеделник те са подали оставки, а не преди година или повече. Явно се е чакал удобен момент за тази политическа атака, смята депутатът от ГЕРБ.

Той припомни, че в момента Добри Беливанов е на луксозна екскурзия с бизнесмена Иван Стаматов, който имал редица договори с общината.

ГЕРБ превръщат България във феодално владение, където най-важното е бизнесът на фамилията, обяви от парламентарната трибуна депутатът от БСП Елена Йончева във връзка с най-новия скандал – „Кумгейт”.  

По думите й  във всеки областен град има корупция и подмяна на процедури.

„Феодализират се цели региони в страната – депутат от ГЕРБ изнудва бизнесмен в Добрич за суджук и заплашва неговия бизнес, председателят на общинския съвет в Септември стреля и убива човек. В Перник лидерка на ГЕРБ си присвоява общинска детска градина. Ботевград – скандали в ГЕРБ, свързани с корупция и търговия с влияние”, припомни Йончева.

„Примерът в община Хасково е повече от шуробаджанащина – извършена е безскрупулна и нагла схема за подчиняване на общината от един роднинско-приятелския кръг с ясна цел търговия с обществен и общински ресурс”, обяви още депутатът от ГЕРБ.