Напрежение в Музикалния театър заради конкурса за избор на нов директор. Според решението Еделина Кънева е на първо място, а досегашният директор Марияна Арсенова не е класирана.

В подписка две трети от артистите подкрепиха Марияна Арсенова и поискаха министъра на културата да отмени резултатите от конкурса. Те сигнализираха за пропуски и нарушения при провеждането на конкурса и посочиха, че в последните 7 години е постигната финансова стабилност.

Според ресорното министерство конкурсът е проведен според правилата. Настоящият директор заяви, че ще обжалва решението.

„Не ми беше предоставено равнопоставеност при интервюто, което се направи по време на събеседването на втория тур. Имам основания да мисля, че имаше преднамереност от страна на Комисията“, заяви Марияна Арсенова, директор на Националния музикален театър.

Марияна Арсенова

„Като служител нямам нищо против това ръководство, мога само да я поздравя. Моята главна цел е да надградя всичко, постигнато досега“, каза Еделина Кънева, оперна и оперетна певица в Националния музикален театър.

Еделина Кънева

„Тази смяна е наложена от изтичане на един мандат. Това са резултатите от един конкурс, който е проведен според всички правила, включително и подбора на Комисията, абсолютни авторитети“, обясни проф. д-р Борислава Танева, зам.-министър на културата.