Критики и днес между партньорите в управлението спазва ли се коалиционното им споразумение.

От “Продължаваме промяната” са категорични, че трябва да бъде свикан Консултативния съвет за национална сигурност заради Северна Македония. Според „Има такъв народ“ коалиционните разговори са постфактум.

Заради войната в Украйна и промяната на обстановката на Балканите изисква да бъде свикан Консултативен съвет при президента, е мнението на „Продължаваме промяната“. Иначе оставаме на позицията си за еврочленството на Северна Македония.

„Трябва да видим доколко нашият интерес е защитен и какво трябва да направим, за да бъде защитен. Дали имаме интерес от дестабилизация на региона или нещо по-лошо на нашите граници. Това е идеята на свикване на този съвет“, заяви Росен Костурков, депутат от ПП.
 
И днес от „Има такъв народ“ пък разкритикуваха антикризисните мерки на кабинета "Петков", идващи този път от председателя на бюджетната комисия в парламента.

„Коалиционните разговори са малко постфактум, те не са с превантивна функция“, заяви Любомир Каримански от ИТН.

По думите му компромисите вече са изчерпани и отправи личен съвет към партньорите си от „Продължаваме промяната“.

„Едноличните решения с цел да може само и само да се докаже правотата, въз основата на необходимия напредък на коалицията не трябва да бъдат базирани на егото и самовлюбеността на някои представители“, коментира още Каримански.

Костурков, който е и член на ръководството на „Продължаваме промяната“ заяви, че  няма нарушения на споразумението им.

„И това и някой други думи на Каримански ме притесняват основно това, че той няколко пъти и не само сега - говорят за коалицията в трето лице“, заяви той.

Костурков обаче призна, че има проблеми в комуникацията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!