Напрежение пред парламента, където се провежда протест в подкрепа на отстранения по-рано днес председател Никола Минчев.

Депутатът от ИТН Тошко Йорданов излезе, разпери ръце, но беше посрещнат от хвърчащи бутилки от минерална вода, бира и безалкохолни. Полицията го прибра в сградата на парламента, на сигурно място.

На задния вход на парламента, с бутилки бяха замервани и представители на „Възраждане“.

На въпроса как му се струва настроението навън, Йорданов каза:

„Имат право, защото прекалиха на трибуната. Няма проблем, хората имат право да протестират“, коментира Тошко Йорданов.

По-рано при протестиращите излезе премиерът Кирил Петков, както и Корнелия Нинова.

"Докато сме всички заедно тук, няма страшно. Това, което се случи днес е само една малка стъпка по пътя на истинската победа. Ще си завоюваме обратно държавата", каза по мегафона министър-председателят.

"Обещаваме ви, че докато сме тук прави и имаме още пулс, няма да дадем България на тези мафиоти. Ще се борим докрай. Днес това, което видяхме – дали си с бранда ИТН, дали си с бранда „Възраждане“, дали си с бранда ДПС, дали си с бранда ГЕРБ – това е едно и също задкулисие, което стои зад всички тях. Промяната дойде. Не могат да ни върнат обратно. Вие сте много, ние сме заедно, няма къде да ходят. България има целия шанс да бъде една европейска, нормална, цивилизована страна", отбеляза премиерът.

Днес започва истинската битка с мафията, каза Корнелия Нинова.

Мирослав Иванов, който пое поста председател на 44-тото Народно събрание до избора на нов, каза пред протестиращите, че е изключително вълнуващо да види толкова много хора да се съберат спонтанно.

„Надяваме се вотът на недоверие да не мине и правителството да върши своята работа“, каза той.