Протестите в София не стихват въпреки промените в кабинета.

16-ят ден на протести започна с различни акции - от мятане на яйца до волейбол в триъгълника на властта. Няколко възлови кръстовища отново бяха блокирани.

Стигна се и до напрежение пред сградата на БНТ, след като протестиращите попречиха на лидера на БСП Корнелия Нинова и председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова да напуснат сградата след участието си в предаването "Панорама".

Протестиращите отново поискаха оставката на директора на телевизията Емил Кошлуков. Всички входове на сграда бяха блокирани. На Даниела Дариткова хората искаха да зададат въпроси, а малко след 23:30 ч. напрежението ескалира.

Протестиращи с искане за остава тръгнаха и след лидера на БСП Корнелия Нинова, която също участваше в БНТ. Тя беше пазена от полиция. Нинова изрази недоумение защо те са агресивни към нея.

Веднага след това протестиращите се върнаха пред телевизията. Недоволните обградиха колата, с която се придвижва Даниела Дариткова, а полицейски кордон я пазеше, но тя не беше в нея.

По-късно стана ясно, че Дариткова е изведена с полиция и си е тръгнала с такси. Във "Фейсбук" тя написа, че няма да допусне да бъде използвана за повод за конфликт между протестиращи и полиция.