На протеста пред БНТ снощи не е използвана сила, заявиха от столичната полиция. Късно вечерта вчера протестиращи блокираха сградата на обществената телевизия и възпрепятстваха лидера на БСП Корнелия Нинова и председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова да напуснат след участието си в "Панорама".

Корнелия Нинова и Даниела Дариткова напуснаха БНТ малко преди полунощ - през различни входове и обградени от полицаи.

Протестиращите тръгнаха след Корнелия Нинова, която изрази недоумение от скандиранията срещу нея.

„Нямам обяснение, ние се борим срещу този модел, не видях никакво желание за разговор от протестиращите“, каза Корнелия Нинова, лидер на БСП.

Със скандирания беше съпроводено и излизането на Даниела Дариткова от БНТ. Няколко кофи за боклук бяха обърнати, за да й попречат да си тръгне с колата си. А Дариткова коментира в социалните мрежи. 

„Няма да допусна да бъда използвана за повод за конфликт между протестиращи и полиция! Всички обаче имаме своите права!“, написа тя.

Според един от участниците в протеста нито Дариткова, нито Нинова са обиждани снощи.

„Аз не мисля, че някой трябва да се извинява на двете госпожи. Те са там като политици. ... Нито един от протестиращите не ги е обиждал по какъвто и да е начин. Това са политически лица и като такива те трябва да са готови да говорят с всички граждани. А те вчера не бяха готови“, заяви Иво Мирчев.От полицията обясниха, че се наложило да се намесят.

"Демонстративно възпрепятстване на свободното придвижване на двете лица. Хвърляне на бутилки и кенчета от бира, което сами разбирате, че застрашава живота и здравето на лицата. Не е използвана никаква сила освен изграждането на кордони и на моменти изтласкване на част от протестиращите“, каза Радослав Стойнев – СДВР.

Протестът приключи, след като всички се убедиха, че Дариткова не е в колата си. Тя е напуснала района през срязана ограда и си е тръгнала с такси.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!