Ескалира напрежението между протестиращите и полицията на протестите в Триъгълника на властта. Пред президентството протестират привърженици на Румен Радев, а пред Министерския съвет - на кабинета. При изтеглянето на хората от митинга пред МС се стигна до сблъсък с полицията. Протестиращите пред президентството се опитаха да заемат мястото, освободено от симпатизантите на ГЕРБ, но органите на реда им попречиха.

Хората, които подкрепят кабинета тръгнаха по улица "Московска", а протестиращите в подкрепа на президента - към парламента. 

Шествието в подкрепа на Радев достигна до кръстовището пред Софийския Университет и върви в посока към "Орлов мост".

Засилено е полицейското присъствие пред парламента и пред храм-паметника "Александър Невски", където са паркирани автобусите на хората, дошли да подкрепят правителството.

Според пресцентъра на МВР около 19:50 ч. е възникнало напрежение, след като участници в митинга пред сградата на "Дондуков" 2 започнали да замерят полицаите от кордона с бутилки и яйца. Около 20:30 ч. когато е обявен край на митинга пред сградата на Министерски съвет, част от събралите се пред "Дондуков" 2 са направили неуспешен опит да пробият кордона. 

Част от протестиращите се отклониха към Софийски университет и се опитаха да спрат автобусите със симпатизанти на ГЕРБ, които тръгваха от площада при храм-паметника "Св. Александър Невски". Според пресцентъра на МВР протестиращите са повредили два автобуса.

Снимка: btvnovinite.bg

Пред камерата на bTV един от пречещите на изтеглянето на автобусите обясни, че го прави, защото те са платени.

Снимка: btvnovinite.bg

Полицията се опита да раздели двете страни и свали шлемовете и щитовете си в знак, че иска да се избегне насилие. След това служителите на реда се оттеглиха без обяснение надолу по бул. "Васил Левски".

Снимка: btvnovinite.bg

По-късно се стигна до сблъсъци между протестиращи и полиция на бул. "Г. С. Раковски". Трима души са арестувани.

Малко по-рано велосипедисти и пешеходци се опитаха да попречат на автобусите с поддръжници на ГЕРБ да се придвижат по булеварда.

След известно време кръстовището на "Раковска" и "Дондуков" беше освободено.

Според репортерът на bTV Канна Рачева хората, които се опитват да спрат автобусите със симпатизанти на ГЕРБ не са протестиращите при президентството, мнозинството от които се е насочило към „Орлов мост“.

Малко по-късно протестиращите се върнаха пред Министерски съвет. Според репортерите на bTV всички групи на протестиращите са се обединили в пространството на Ларгото. 

Скандиранията и дюдюканията се усилва, както се увеличава и броят на хората на протеста.

Снимка: btvnovinite.bg

Не всичко е спокойно, някои от хората носят алкохол и са много емоционални, казва репортерът на bTV Стоян Георгиев, според когото на протеста не се спазват противоепидемични мерки в момента.

Столичната полиция призовава гражданите да не нарушават обществения ред, съобщават от пресцентъра на МВР. 

Какво казаха протестиращите пред камерата на bTV и цялата хронология на събитията , вижте във видеото най-горе в публикацията.