Напрегнат беше последният работен ден на 50-ото Народно събрание, преди депутатите да излязат в предизборна ваканция. Последното заседание на 26 септември продължи 13 часа.

То беше белязано от 3 неуспешни опита за кворум, окупирана парламентарна трибуна, прекъснати кабели на озвучителната система и размяна на реплики.

След близо четири часа пауза многократните опити за продължаване на работата постигнаха успех.

Но само за кратко – „Има такъв народ“, „Възраждане“ и представители на БСП видяха нарушение на правилника за работа и окупираха пленарната трибуна.

Делян Добрев от ГЕРБ поиска думата и се опита да говори от място. В отговор се чу музика.

Звукът прекъсна. Суматохата продължи. След 16 минути звукът се върна, но не за музикални изпълнения, а за доклад по следващата точка. 

Вместо Делян Добрев обаче на парламентарната трибуна се качи Делян Пеевски. Застана рамо до рамо с Тошко Йорданов, прегърна го и започна размяна на реплики между тях.

 

„Говорихме си за това кой му е стоял в скута му“, обяви Йорданов.
Дали това е така медиите не разбраха заради спрения звук. В социалните мрежи обаче се появиха клипове, заснети от самите депутати.

След разговора се стигна до извънреден председателски съвет. А след него стана ясно, че няма как заседанието да продължи.

Последният звънец удари, лампите изгаснаха, но не всички депутати си тръгнаха. Вътре останаха народни представители, които светеха с фенерчета от телефоните пяха националния химн.

Целият сюжет се разигра пред погледа на миньори, които прекараха цял ден в парламента, за да разберат дали ще се вземат решения за съдбата на комплекса „Мини Марица-изток“.

Така без решение, но пак със скандали 50-ото Народно събрание отиде в историята. 

Следете всичко за предстоящия вот в изборната секция на bTV - Парламент 51.