Информацията, че председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на правосъдието Цецка Цачева, депутатът от управляващата партия Вежди Рашидов и заместник-министърът на спорта Ваня Колева са си купили жилища на цени под пазарните в елитен столичен квартал – взриви мрежата.

1. Апартаменти капели

Потребителите не просто се възмущават на имотните сделки, но и иронизират, че представителите на властта са си станали съседи, без да подозират – по техни думи.

Събрахме най-запомнящите се публикации, които разсмяха интернет до сълзи.

2. Къщата на буквите

Снимка: Ivan Chervenkov/FB

Четиримата политици са се сдобили с жилища в престижния квартал „Изток” на ул. „Латинка”. Сградата, построена от фирма „Артекс”, е известна като „Къщата на буквите”. Част от шегите в мрежата са свързани именно с прозвището ѝ.

3. Надписи на глаголица 

Снимка: Звярът е още красив/FB

Не беше подминат и фактът, че фасадата е изписана с букви на глаголица.

4. Къщата с цифрите

5. И хубаво, и евтино

Според брокери цените на имотите в района се сред най-високите в София – над 2000 евро на квадрат, на политиците обаче им е излязло около 650 евро на квадрат. Шегите не закъсняха и потребителите в социалните мрежи започнаха да призовават фирмата да ремонтира икономично и столичната улица „Граф Игнатиев”.

6. 70 кв.м изкоп

Пред bTV Цачева коментира, че сама е потърсила „Артекс”, след като е видяла изкопа на строежа в квартала, в който живее. Това нейно изказване не беше подминато.

7. Политически PR

Политческият PR Арман Бабикян се пошегува, че трябва да се мисли "на едро". 

8. Бронзовата къща

А карикатуристът Христо Комарницки разсъждаваше върху факта какво ли щеше да се случи, ако Цачева беше минала покрай Бронзовата къща. 

9. Купон за нов имот

Някои потребители дори създадоха събитие за купон, за да бъде отпразнуван имотът на Цветанов. 

10. Напиши есе, спечели апартамент

Овациите събра обаче колажът, на който Цветанов е написал „есе” във Фейсбук страницата на bTV Новините, за да спечели къща в престижен столичен квартал.

 

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!