„Написах ти писмо“ е новата инициатива за ограничаване на войната на пътя у нас. Освен глоби нарушителите ще получават и писма от семейства на загинали в катастрофи.

Изпращането на писма ще започне още другата седмица. Те са написани с цел хората да могат да кажат последно сбогом на близките си.

Писмата ще бъдат изпратени на шофьори, които често превишават скоростта или карал след употребата на алкохол или наркотици.

„Надявам се тези писма да стигнат до тях, до обществото. Да разберат, че нищо не е по-важно от човешкия живот и ние всички трябва да го пазим. Нищо не е по-важно от децата ни, които трябва да се приберат вкъщи“, каза Николина Петкова, майка на 15-годишния Филип Арсов, убит на пешеходна пътека в София от пиян шофьор.

„Идеята на кампанията е да ни обедини в обща цел – да намалим жертвите по пътищата“, каза от своя страна директорът на ГД "Национална полиция" главен комисар Атанас Илков. 

А по данни на полицията само от началото на седмицата досега - за 2 дни глобените шофьори са над 8000. А тези, хванати с алкохол - 64. Употребилите наркотици пък са над 20.