47-годишен мъж нападна с гаечен ключ кмета на кърджалийската община Кирково - Шинаси Сюлейман, съобщи за bTV самият кмет. Инцидентът е станал около 13:30 часа на площада в центъра на с. Кирково.

Преди нападението мъжът е влязъл в сградата на общинска администрация, говорел несвързано и потърсил председателя на общинския съвет. След като не го открил, излязъл на площада, където по това време украсявали елхата. Започнал да блъска играчките.

В този момент кметът го видял и отишъл да го успокои, но мъжът го нападнал с гаечния ключ, който бил завързан с бинт за китката му, продължавайки да говори несвързани неща.

Кметът е успял да се предпази и не е получил наранявания. 47-годишният нападател е задържан.

Пред bTV кметът разказа, че познава добре мъжа, който е бивш аптекар в селото. От известно време се държал странно и говорел несвързани неща. В селото знаели, че има проблеми, но досега не бил проявявал агресия.

На място е пристигнал полицейски екип. Установили са, че нападателят с инициали Б.Ч. е нанесъл множество удари на пострадалия. Според първоначалните данни хулиганските действия са извършени заради търговски обект. 

Районната прокуратура - Кърджали наблюдава досъдебно производство за хулигански действия. Това е станало в присъствието на зам.-кмета и на секретаря на общината, както и намиращи се наблизо граждани.

Назначена е съдебномедицинска експертиза на кмета, както и съдебнопсихиатрична експертиза на нападателя. Той е задържан за 24 часа.