Съдът в Бяла остави за постоянно в ареста 32-годишния Валентин Маринов, който е обвинен за нападението над 18-годишния Алекс Ангелов. Той е подведен под отговорност за тежко умишлено деяние, за което законът предвижда 6 години затвор.

Обвиняемият бе докаран под сериозна полицейска охрана в съдебната зала. Стана ясно, че той се е възползвал от правото си да не дава обяснения по време на досъдебното производство.

Пред съда единствено е помолил мярката му да бъде променена в по-лека – домашен арест, за което е настояла и защитата му.

От прокуратурата поискаха да остане за постоянно под стража, тъй като в голяма степен е доказано участието му в нападението над 18-годишния Алекс.

Младежът е четвърти ден в кома и в критично състояние след като беше ударен след спречкване за цигара. 

Според обвинението Валентин не е оказал първа помощ на Алекс и не е позволил на свидетелите на нападението да го направят, застрашавайки живота му. Мярката може да се обжалва в тридневен срок пред Русенския окръжен съд.

Мярката може да се обжалва в тридневен срок пред Русенския окръжен съд.  

Приятели на пострадалия протесираха с искане за справедливост и днес, но от утре спират, тъй като са доволни от днешното съдебно решение.