Биячите на нотариуса Валентина Механджийска и дъщеря й остават в неизвестност. Двете жени бяха пребити вчера посред бял ден край Борисовата градина. Улична агресия или поръчково нападение заради работата са основните версии. 

Биячите вероятно са спортисти, твърди един от свидетелите на инцидента, пожелал да остане анонимен.

„Бяха млади момчета, високи, здрави, спортисти. Дебело облечени за горещото време, затова и ми направиха впечатление”, разказва той пред bTV. Впечатлило го още, че тичат бързо и че са задъхани. 

„Eдиният беше с черен суичър, с шапка с козирка, а другият – със син. Едното момче беше брадато, другото – по-светло”, допълни очевидецът. 

Досъдебното производство е образувано за нападение по хулигански подбуди.

Събират се данни и посока на това нападението да е свързано с работата й като нотариус, но все пак разследването е на един ден, което трябва да се отчете, посочи говорителят на СРП Виолета Желева. 

За 19 години работа като нотариус Механджийска няма нарушения, твърдят от гилдията. 

Единствената спорна сделка на Механджийска е от 2014 г. и е за прехвърлянето на луксозен имот в Драгалевци. Срещу нея в инспектората на правосъдното министерство е подаван само един сигнал, свързан с начисляването на нотариални такси.  Внесен е в началото на юни от пловдивски адвокат на акционерно дружество. Управителят обаче се отказал от жалбата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!