Популярният във Велинград градски плаж с ресторант е бил запечатан от Националната агенция за приходите (НАП) заради неиздадена касова бележка, съобщи пресцентърът на Агенцията.

На търговеца, стопанисващ обекта, са били дадени няколко часа, за да изнесе хранителните продукти от ресторанта, преди входовете на заведението и басейна да бъдат облепени със забранителни лепенки.

Плажът във Велинград ще остане запечатан за две до четири седмици, като едновременно с това фирмата ще бъде глобена за извършеното нарушение, се казва в съобщението.

От началото на летния сезон досега по цялото Черноморие са извършени общо 11 хил. проверки, а във вътрешността на страната – близо 20 хил. проверки.

До момента близо 2000 търговски обекта са запечатани заради неиздаване на касови бележки, припомнят от НАП и допълват, че близо 120 от тях са по Черноморието.

С над 100 млн. лева са се увеличили оборотите на търговските обекти по цялото Черноморие през юли 2017 г. в сравнение със същия период на миналата година, а предварителните данни сочат, че оборотите в летните курорти през август се очаква да достигнат един милиард лева.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg.