Намерена е личната карта на изчезналия Емил Боев в изплувалото тяло от езеро край пернишкия квартал „Бела вода“, потвърдиха от МВР за bTV.

Тялото е закарано за аутопсия и предстои да бъде изяснена самоличността. То е било изхвърлено в близост до шламохранилището на рудника в пернишкия квартал „Бела вода“, когато е забелязан от работници.

По тялото е открита следа от татуировка, каквато Емил Боев е имал на същото място. От МВР казаха, че ще бъде извършена ДНК експертиза, за да бъде установена самоличността. Уведомени са близките на Емил Боев, които са извикани за разпознаване. 

25-годишният мъж беше в неизвестност 62 дни, след като изчезна по време на фестивала „Сурва“ в Перник. Последно той беше забелязан в близост до автомобила си, където е оставил телефона си без батерия. Излязъл е от колата и е тръгнал към покрайнините в Перник.

Неговите близки организираха мащабна акция по издирването му, която обаче не даде успех. Семейството му обяви парична награда от 100 000 лева за този, който го намери жив.