"Най-вкусната пица в света" е с тесто, омесено с розова вода. Българинът Chef Радостин Кирязов стана най-добрият майстор пицар с рецепта само с родни продукти.

Шеф Кирязов прави пици от 22 години. Преди дни сбъдва мечтата си и получава най-голямото признание. Chef Радостин Кирязов.

„Щях да припадна като ми пуснаха химна, въобще не очаквах да ми го пуснат, не очаквах, че ще ми развеят такива грамадни знамена”, разказа Chef Радостин Кирязов.

В състезанието участват 10 държави, а готвачите трябва да съчетават вкуса с португалско вино. Шеф Кирязов меси тестото с вода от рози.

„В гр. Ръжена – там има много хубава розоварна. Отидох и стоях там един ден, за да взема идея, за да усетя мястото. Точно до тях има един производител на мляко, има фермичка малка, оттам си взех отлежалия кашкавал”, обясни Радостин Кирязов.

Слага още манатарки, филе от свински бут, черен трюфел и кози суджук. 

„Във фурната са достатъчни 145 секунди, за да излезе една пица готова, перфектна. Колкото по-лека и елегантна е пицата, по-ефирна, по-прозрачна – толкова по-добре, каза майстор пицарят.

След последни добавки – перфектната пица е готова, а бългаският шеф с шампионска титла обучава млади ресторантьори по целия свят.