В изцяло ново, ултра модерно студио влизат новините и делничните актуални предавания на bTV, за да приближат още повече България и света до зрителите и потребителите на btvnovinite.bg. Това е най-мащабният технологичен проект на bTV от създаването на телевизията през 2000 година и ще бъде финализиран до края на 2018 година. От новото студио водещите и репортерите на bTV ще представят новинарското съдържание с най-голям зрителски интерес и доверие у нас по още по-динамичен, модерен и достъпен начин, със средствата на последните технологични иновации в областта на телевизията в световен мащаб.

Директор „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV Венелин Петков коментира пред репортера Борислав Лазаров бъдещата визия и новинарското съдържание по bTV.

„Въвеждаме изцяло нов подход в производството на новини, актуални предавания и спорт - това е интегрираният подход, в който едно пространство - нашето студио, може да бъде използвано за всички предавания, по съвсем друг начин. С цялостния редизайн на студиото целим точно това - да използваме новите технически възможности, за да могат нашите зрители да получат много по-атрактивна визуализация на цялата тази информация“, коментира той.

Технологиите се развиват, концепциите се променят, а в основата на всичко е журналистиката, която има златни правила, каза още Петков. Желанието на екипа е да запази духа и традицията на bTV, като в същото време даде възможност за използване на нови изразни средства, по нов начин и в крак със световните тенденции.

„Зрителите ще виждат това, което очакват от bTV за последните 18 години - високо качество на журналистиката и силни, стилни и интересни предавания - като започнем от „Тази сутрин" и завършим с последната емисия новини. Ние произвеждаме над 6 часа ефир, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината, и за нас е изключително важно тези 6 часа да имат своя идентичност“, допълни Венелин Петков.

Докато проектът „ново студио“ бъде финализиран, от 2 юли новинарските емисии на bTV и предаванията „Тази сутрин“, „Лице в лице“ и „Преди обед“ ще продължат да представят цялостната картина около най-важните и интересни теми и събития от временни сетове.

А от края на годината екипът ще използва още повече иновативни средства и решения, освен добавената реалност, 360-градусовите видеа, 3D проектирането и HD качеството, които вече завоюваха признанието на bTV Новините като най-високотехнологичната редакция в България.

„Това, което ще направим с новото студио, е, че ще дадем възможност на колегите, които работят на това място, да имат пряк контакт един с друг - водещият на новините да може да говори с репортера, който прави презентация на добавена реалност или някакъв друг графичен елемент в рамките на това пространство, което е видимо за камерите, и съответно за зрителите, в един кадър“, каза Венелин Петков.

„Със значителните инвестиции в нюзрума на bTV Media Group правим следващата важна стъпка в мисията ни да въвеждаме световните ТВ тенденции и последните иновации на пазара в България, в полза на зрителите и потребителите на всички наши платформи”, коментира главният изпълнителен директор на bTV Media Group Флориан Скала.