bTV продължава тенденцията да събира най-много зрители при отразяване на специални събития от голям обществен интерес, показват предварителните данни на ГАРБ* за 26 май, когато България и Европа гласуваха за новите мандати на Европейския парламент.

В изборната сутрин 33,4% от всички зрители са избрали да започнат деня си със специалното издание на „Тази събота и неделя“, посветено на евровота.

Всички новинарски емисии и актуални предавания на bTV по време на изборния ден са привлекли общо близо 31% от цялата ТВ аудитория.

Снимка: btvnovinite.bg

Вечерното изборно студио на bTV „Промяната Европа“, излъчвано паралелно от София и Брюксел с водещи Антон Хекимян и Светослав Иванов, отчете голям зрителски интерес за цялото време в периода от 17:00 до 24:00 часа, независимо от регистрираната най-ниска избирателна активност от всички избори в България за ЕП досега.

Над 30,5% от зрителите са проследили коментарите в студиото, преките включвания на репортерите и кореспондентите на bTV от 8 държави извън България, репортажите от цялата страна, прогнозните резултати от вота и данните от паралелното преброяване в изборния ден.

Снимка: btvnovinite.bg

Пик в зрителския интерес на 26 май е регистриран по време на централната емисия на bTV Новините от 19 часа, когато най-важното от изборния ден в 30 минути са проследили 36,6% от всички пред ТВ екрана.

Значителен интерес към евровота е отчетен и в онлайн каналите на bTV. През изборния ден посетителите на btvnovinite.bg са се увеличили с 30% спрямо средната посещаемост за последната седмица.

Снимка: bTV

 *ГАРБ е единствената пийпълметрична система в България, преминала независим одит.