Лекар от Бургас е поставил най-много ваксини срещу COVID-19 в България – 3375. Медикът беше награден с почетна значка от министъра на здравеопазването. Лекарят рекордьор е д-р Пламен Панайотов. Не води статистика и не е гонил "върхови постижения" - просто е един от първите, които се включиха в имунизацията по време на пандемията.

"Тук имаше един зелен коридор, където трябваше да помогнем, всички работехме и в събота и в неделя, Община Бургас осигуриха топли напитки отвън на двора, защото имаше опашка от чакащи, така че този успех не е някакъв личен успех, той е успех на много хора", заяви д-р Пламен Панайотов.

Най-трудна се оказва организацията.

"Тук сме стигали дори помежду си да си казваме някоя остра думичка със сестрата, защото и двамата сме изнервени, тъй като звъним непрекъснато. Този не дошъл, оня се отказал, тоз записал се при нас в списъци, нали ни беше препоръчано да правим списъци, обаче отишъл на друго място го направил, не ни се обадил, а това е един огромен труд, който е невидим", обясни д-р Панайотов.

В момента в хладилника в кабинета му има на разположение четири вида ваксини.

"България има уникалния шанс да имаме свободен достъп до ваксини и най-учудващото – свободен избор на ваксина, това не бива да се отрича", категоричен е докторът.

Да се ваксинират при него идват и много българи от чужбина.

"Трябва да се опитваме да поддържаме интереса, защото иначе антиваксърите са много, много активни ", допълни д-р Панайотов.