Най-луксозният от трите суперскъпи джипа на горските стопанства, които се озоваха в гаража на НСО, вече е върнат на собственика му – Държавното ловно стопанство „Тракия“ край Пловдив.

Именно това е джипът, който бившият премиер Бойко Борисов беше заснет да управлява.

Той „основно ще се ползва за дълъг трансфер – от летищата до ловните бази, а за полето, за лова ще се ползват другите, по-нисък клас автомобили“, обясни директорът на ДЛГ „Тракия“ Огнян Христов.

Колата струва 165 хил. лева, има всички екстри и е навъртяла едва 10 хил. километра.

Днес е била наета от турчин и руснак за лов на чакал и диво прасе.

Цената на наема е като на старите коли на горските – от 70 евроцента до 1 евро на километър.

Ловците ще ползват джипа три дни. Така, ако навъртят 300 километра, ще платят около 210 евро.

Преди седмица bTV установи, че два месеца след като стана ясно, че джиповете са преминали в ръцете на НСО, Борисов заръча колите да бъдат върнати, а от НСО обещаха да го направят „своевременно“, автомобилите все още липсват

В сряда bTV засне първия от върнатите джипове. Тези джипове не са за същински лов, това не е функционално, тъй като те не стават за планинските пътеки, коментира тогава пред камерата ни ръководителят на Югозападното държавно предприятие в Благоевград инж. Дамян Дамянов. Според него обаче няма противоречие между думите му сега и обосновката за закупуването на луксозните джипове, които струват по около 200 хил. лв.