Четири години и три месеца ще лежи в затвора пациент, нападнал лекари в Бургас.

В началото на лятото Кирил е докаран с линейка в Спешното отделение. Изпаднал в безсъзнание след запой с приятели и със съмнение за алкохолно отравяне. Още щом дежурният лекар се навел да го прегледа, скочил и започнал да бие наред.

Младежът повалил на земята с юмруци и ритници дежурния лекар, ударил притеклия се на помощ колега и близки на друг пациент.

Най-тежко пострадал портиерът Георги Коев. Той казва, че е бил 4 месеца в болничен и все още се възстановява.

"Шокът все още го има, така или иначе, но надявам се да не се повтаря повече. Все още не сме го забравили", каза д-р Александър Серафимов – лекар-специализант в ОАИЛ – МБАЛ "Бургасмед".

В съдебната зала обвиняемият каза, че съжалява.

"Съжалявам за това, което се случи. Аз нямах някакъв вид комплекси, просто никога не бях пил толкова много и мисля, че се дължи на алкохола", каза подсъдимият Кирил Нойков.

"Те настояваха да остана, портиерът ме затисна за кревата и аз по принцип не обичам такова грубо, това на мен ми се видя като насилие и просто бях в афект", добави той.

– Ако не беше пил, щеше ли да нападнеш лекари?

– Не, аз не съм по-скоро такъв, по-скоро съм добра душа.  

"Всеки има право на втори шанс и на поправка, но в крайна сметка всеки трябва да носи отговорност за действията си, които е извършил", заяви лекарят д-р Симеон Пенчев.

Нападателят има пет предишни присъди за кражби и грабеж.

След инцидента, Спешното отделение е снабдено с подвижен паник-бутон. Ще бъде назначена и денонощна охрана на болницата.