Над 32 хиляди нарушения на пътя. Това са констатирали от КАТ, само по време на „Европейската седмица на мобилността“.

От „Пътна полиция“ затягат контрола, като повод е и очакваният интензивен трафик около празничния 22 септември.

От пътна полиция очакват голяма част от българите да слеят Деня на независимостта с предстоящия уикенд. Няма да липсват и транзитно преминаващи, а контрол ще има в цялата страна.

„През тъмната част на денонощието, в късните часове тази нощ, както и утре вечер, ще се акцентира върху това да не се допуска управлението на превозни средства след употреба на алкохол, наркотици или техни аналози“, коментира Мария Ботева от „Пътна полиция“

От 16 до 20 септември, камерите на „Пътна полиция“ са уловили над 20 хилияди нарушения за превишена скорост.

Трагичен инцидент в Пазарджик беляза „Деня без жертви на пътя“. Пешеходец загина на място, на изхода за Пловдив. 43-годишният мъж бил ударен от автомобил на 72-годишен шофьор.

Акцент в европейски дни за пътна безопасност тази година са именно пешеходците.

Не само у нас, но и в цяла Европа се борят с разсейване от мобилните устройства.

Лице на кампанията са грациите, донесли златото за България на Олимпиадата в Токио.

Златните ни момичета отправиха специално послание за зрителите на bTV.

„Ние сме тук да ви призовем, всички участници в движението - и шофьори, и пешеходци, нека заедно да бъдем по-отговорни на пътя, бъдете внимателни докато шофирате и носете предпазните колани, с няколко елементарни неща можем да сведем до минимум пътните инциденти, ние като спортисти знаем колко е важно да се спазват правилата, затова искаме да ви призовем и вие да го направите. „Лесно е да спасиш живот, просто спазвай правилата“, казват от Националния отбор по художествена гимнастика.