Национален протест на пътните фирми блокира и днес ключови кръстовища в цялата страна. Причината -  неизплатените  от държавата пари за извършени ремонти.

Символичен палатков протест направиха и днес пътните фирми пред Народното събрание. При тях излязоха депутати от „Има такъв народ“.

Според протестиращите, тъй като Народното събрание ще преустанови дейността си скоро, няма да могат да бъдат продължени договорите за пътна поддръжка. Те са в сила до 30 септември.

Блокади в страната

За втори пореден ден служители от двете най-големи пътни фирми във Варна блокираха с тежка техника магистрала „Хемус“. Тя остана затворена за час и в двете посоки на изхода на града.

Във Велико Търново пътните строители отново блокираха подхода към Прохода на Републиката. И днес мирно спряха за половин час трафика по пътя Русе - Свиленград. До образуването на опашки от автомобили в района днес не се стигна.

Камиони запушиха лъчовете на ключово кръстовище край Пловдив, а тежки машини обикаляха бавно кръговото в знак на протест.

В Бургас верига от тежкотоварна строителна техника почти блокира изхода на автомагистрала "Тракия". Работници от 5 фирми се събраха отново и на бавен ход в двете платна се движеха към града.

Протестиращите се канят да предприемат по-сериозни действия.