Редакцията на bTV Новините ще предава на живо клетвата на новоизбраното Народно събрание тази сряда, 21 юли в специално коментарно студио с водещ Мария Цънцарова. „Новият парламент: Какво следва?“ ще се излъчва в ефира на bTV и bTV Радио, както и онлайн на btvnovinite.bg/noviyat-parlament от 8 сутринта до обедната емисия на bTV Новините.

В отговор на засиления обществен интерес към живота на новия парламент, bTV ще предложи на зрителите възможност да проследят на живо клетвата и първите дискусии на депутатите. Топ анализатори, коментатори, социолози, както и знакови парламентарни фигури от близкото минало ще коментират пред Мария Цънцарова смисъла зад казаното в пленарната зала, а репортерите на bTV Новините ще предават на място от ключовите точки на пл. Народно събрание.

Цветанка Ризова ще посрещне политическите лидери в изнесеното студио на „Лице в лице“ пред парламента веднага след емисията на bTV Новините в 17:00 в сряда, за да проследят зрителите и първите заявки на парламентарните групи за бъдещото управление. Мария Цънцарова ще продължи да следи отблизо живота на Народното събрание до края на седмицата с преки включвания в „Тази сутрин“ в четвъртък и петък.

Над 35% от българите посочват bTV като телевизията, която е най-безпристрастна и равноотдалечена от политическите партии и служебната власт, както и с най-професионално отразяване на вота. Това показа национално представително проучване на „Маркет линкс“*, проведено непосредствено след 11 юли. Най-висока оценка по този показател медията получава от младите на възраст 18-24 г. – от 44,5% от тях.

*По данни от експресно проучване на „Маркет линкс“ сред 518  души на възраст 18-54, проведено на 14 юли 2021 г.