Във Враца съдят 63-годишен шофьор за опит да подкупи служител на Пътна полиция. Обвиняемият е правоспособен водач, но няколкократно е санкциониран за нарушения на пътя. Ако вината му бъде доказана, шофьорът може да лежи до 10 г. в затвора и да бъде глобен с до 50 хил. лв.   

Опитът за подкуп на длъжностно лице е станал на 20 януари тази година. Възрастният мъж пътувал за Криводол, заедно с него в колата пътувал и негов познат. Стигайки града, той е спрян за проверка от полицаи. 

Служителите на реда забелязали, че водачът е без поставен обезопасителен колан. Те му обяснили за причината за спиране, след което той бил информиран за съставяне на акт за нарушението.

Докато автоконтрольорът извършвал проверка в електронната система за водача, шофьорът пуснал през отворената врата на служебния полицейски автомобил банкнота от 10 лв. и казал: „Недей да пишеш нищо. Ето ви да се почерпите“. 

За случилото се бил уведомен дежурен и на място пристигнала следствено-оперативна група. Било е образувано досъдебно производство за опит за даване на подкуп. Предстои делото да продължи в съда.