През фаталното трасе, където стана катастрофата край Своге, инцидентите са скочили двойно спрямо миналата година, отчита МВР.

Снимка: bTV

Поредица завои, колони от камиони и следващи ги автомобили. Така изглежда Искърското дефиле в делничен ден. Целият тежкотоварен трафик от Видин към столицата минава от тук.

На места разминаването между два камиона е почти невъзможно.

Снимка: bTV

Това е причината за удара между камионите на тези шофьори. Единият влиза в насрещното, другият тръгва към банкета, но сблъсъкът е неизбежен, казва ни Анатоли.

Снимка: bTV

„Пътят е за две коли, не е за два камиона. Всеки, който спуска отгоре, влиза в насрещното“, смята Анатоли, шофьор на камион.

Докато изчакват пътна полиция, мъжете регулират движението. 

В потвърждение на думите на Анатоли виждаме, че два камиона много трудно могат да се разминат. Червеният автомобил изчаква да минат камионите в обратна посока.

От МВР призоваха преди ден да избягваме дефилето.

Снимка: bTV

„От страна на полицията са взети всички мерки, осигурено е засилено полицейско присъствие по въпросния участък от пътя“, казва Лъчезар Близнаков, "Пътна полиция".

Пътната агенция напомня, че има  обходи през Кнежа и Роман.

„Не сме фиксирали, че задължително трафикът, трябва да премине през Искърското дефиле“, обясни инж. Даниел Иваничков, „Пътна полиция“.

Натовареният трафик през дефилето ще продължи до 2-ри декември, когато трябва да бъде пуснато обновеното трасе Мездра-Ботевград.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!