Започна периодът на отстъпките по българското Черноморие. Хотели масово свалят цените, като на места намаленията достигат до 50-60%. Спокойствие и ниски цени са двете най-сериозни предимства на почивката на море през този период от годината.

„160 лв. е цената на човек на ден ол инклузив в 4-звезден хотел през август, докато сега през септември в същия хотел човек може при същите условия да почива за 60-70 лева”, заяви Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

Цените в един 5-звезден хотел в „Златни пясъци” например падат с 30% след 15 септември. За края на месеца дори има оферта от 89 лв. на ден, включваща закуска и вечеря.

„Дните се скъсяват, но също така хората са много по-малко, много по-лесно си намирате чадър и шезлонг на плажа и все така става за плаж”, коментира Дилян Георгиев, маркетинг мениджър на хотел. 

Лоша шега за почивката през септември може да окаже единствено времето. През тази година обаче то обещава да бъде прекрасно и плажовете все още са пълни.

Данните засега сочат, че туристите по родното Черноморие през септември ще бъдат повече в сравнение с миналата година. Почти до края на октомври пък има заявени чартъри с туристи от северни страни като Норвегия и Швеция.