Идва сезонът на детските летни лагери. Ако изборът е за лагер в държавна база – цената излиза между 112 лв. и 126 лв., уточняват от дружеството „Ученически отдих и спорт”. С тези пари ще бъдат покрити разходите за 7 нощувки – храна, спане, спасители.  Транспортът се плаща допълнително.

В някои училища предпочитат офертите на туристическите фирми, за да ползват по-луксозни бази.

Примерна оферта показва, че за 7 нощувки в лагер в Царево – с аниматори и транспорт, цената за дете стига 385 лв.  За скаутски лагер в Гърция, където има и организирани спортни и арт дейности, пакетът е малко по-скъп – 550 лв.

Снимка: btvnovinite.bg


За втора поредна година Нели ще ходи на летен морски лагер от училище. Тази година с малкото си братче. С нетърпение очаква игрите на плажа. Учителите също вече са готови за лагер.

„24 часа в денонощието винаги на разположение – случва се дете да го напече малко повече слънцето, да вдигне температура, оставаш цяла нощ с него. Сутринта в 7 будиш другите деца да отидат на закуска, но пък  времето прекарано с тях … е наистина незабравимо”, сподели преподавателят Симеон Ангелов.

Снимка: btvnovinite.bg


Базите чакат първите малки туристи. В лагера в Кранево децата ще бъдат в стаи с две и три легла, с телевизори и интернет.  Храната ще се доставя от външна фирма, но родителите могат да са спокойни, уверява управителят:

За сигурността на плажа също се взимат мерки.

Снимка: btvnovinite.bg


„На самите почивни бази има осигурени спасители, които непрекъснато съблюдават целия процес, влизането във водата, плажуването, освен това има медицинско лица и физическа охрана на всяка една от базите”, уточни Андрей Петков, експерт от „Ученически отдих и спорт”.

Около 150 хил. деца. почиват всяка година в базите на „Ученически отдих и спорт” в различните курорти.