Стотици активисти на ГЕРБ пристигнаха в София за участие в националната конференция на управляващата партия.

Снимка: БГНЕС

В "София Тех Парк" дойдоха и кметовете от политическата сила, а също и министри - Деница Сачева, Томислав Дончев, Данаил Кирилов и др.

Снимка: Ладислав Цветков

Самите симпатизанти бяха изключително пестеливи в изказванията си пред медиите на влизане в охранявания периметър.

Снимка: БГНЕС

Междувременно, участници в днешния 28-ми ден на антиправителствени протести опитаха да блокират пешеходната пътека при разположената наблизо зала "Арена Армеец".

В района има засилено полицейско присъствие.

Снимка: Ладислав Цветков

Очаква се по време на форума програмна реч да изнесе премиерът Бойко Борисов. От нея ще стане ясна съдбата на правителството и на цялата управленска конфигурация.

Преди речта на министър-председателя от трибуната имаше няколко изказвания, сред които и изявление на лидера на СДС Румен Христов.

"Предстоят избори. Тези избори трябва да бъдат спечелени отново от десницата, защото десницата е тази, която осигури европейското бъдеще на България. Защото предстои пълноценното приемане на България в ЕС,а то ще стане само тогава, когато ние станем пълноправен член на Еврозоната, когато бъдем приети в Шенген. Десницата е гаранция за демократичните промени, които се случиха в България. Най-старата демократична формация казва, че изборите, които идват - дали ще бъдат извънредни или редовни, ще бъдат спечелени от десницата. Но искаме да попитаме има ли гаранция, че при назначаване на служебно правителство то ще продължи в рамките на конституционно определения срок. Искаме да попитаме дали ще се търсят опити за удължаване на неговия мандат и кой дава гаранция, че то ще приключи в рамките на своя мандат", заяви Христов.