Кампанията е зад нас, вече виждаме и резултатите от нея. Не липсваха обаче и моменти, които да накарат и най-обръгналите политанализатори да гледат с недоумение.

Започнахме ударно с упражнения за здраве. На турнир по карате Румен Радев направи 50 лицеви опори за по-малко от минута. Упражненията пред публика не са прецедент за него.

Още през 2018 г. президентът изненада специалните части в Пловдив с демонстрация на коремно възкачване.

И Анастас Герджиков се оказа много активен. По всички теми. „Аз не съм кандидат за министър на здравето, на енергетиката или на отбраната, но аз бих купил още изтребители F-16, цените им много поевтиняха“, отбеляза ректорът на СУ, който е преподавател по латински език.

От първия ден на кампанията внимание привлече и Лозан Панов. Първо - с нестандартни очила и прическа. А после - и с встъпителното си обръщение, което беше издържано в специфична естетика.

ДПС откриха кампанията си онлайн. С портрет на Пеевски. Иначе Мустафа Карадайъ беше категоричен: „Знам проблемите и търся начин за решаването им. Които ме познават, ще потвърдят това“.

Традиционно, нишовите кандидати бяха най-активни и атрактивни. Ще ги изброим само поименно:

Луна Йорданова

Веселин Марешки

Жельо Желев

Волен Сидеров

30 дни и хиляди левове по-късно, кампанията е зад гърба ни. Следващите президентски избори са след пет години, през 2026-та година.