Желаещите да наблюдават тържествената заря-проверка в София на пл. „Народно събрание“ по случай националния празник 3 март ще бъдат пускани през три контролно-пропускателни пункта, съобщи Националната служба за охрана (НСО).

Пропускането ще започне от 18:30 ч. Два от КПП-тата ще са от двете страни на пешеходните алеи на бул. „Цар Освободител“ в близост до изходите на подлеза при СУ „Свети Климент Охридски“ (кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и бул. „Васил Левски“). Третият ще е през на бул. „Цар Освободител“.

Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия, уточниха от НСО.

От службата предупредиха, че няма да допускат хора, които носят обемисти багажи, както и такива във „видимо неадекватно състояние“.

През деня от 11 ч. пред Паметника на Незнайния воин в столицата ще се състои церемонията за издигане на националното знаме на България, а от 12 ч. пред сградата на президентството ще се има тържествена смяна на гвардейския караул.

Тържествените чествания на връх Шипка бяха отменени от община Габрово заради пандемията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!