МВР с извънредни мерки за сигурност по време на празниците. Масови проверки започват по пътищата не само на автомобили, но и на мотори и тротинетки.

През почивните дни около 6 септември – Деня на Съединението, ще бъдат проведени редица специализирани полицейски операции, които са насочени към установяване употребата на алкохол и наркотични вещества от страна на водачи на превозни средства.

Също така ще се осъществява засилен контрол на максималната скорост за движение.

Пътните полицаи ще бъдат концентрирани по главните пътища и автомагистралите, но също така ще се извършват проверки и в малките населени места и по-малките пътища в страната.

Мотоциклетистите също ще бъдат проверявани.

Всички технически средства на Пътна полиция ще бъдат използвани. Освен триногите, в употреба ще влязат и новите камери, монтирани по патрулните автомобили.

Главният поток автомобили се очаква да се насочи към курортите по морето и граничните пунктове на страната.

Въвежда се и ограничение за тежкотоварните превозни средства над 12 тона. Забранява се тяхното движение в часовете между 16 и 20 часа през следващите почивни дни, както и днес.

Очаква се затруднение по пътя за Гърция - едното платно на АМ "Струма" в участъка близо до Дупница остава затворено за движение. Движещите се в посока Кулата ще имат две ленти за движение, една в посока София.

Миналата година по време на тези празнични дни са установени повече от 7600 нарушения на скоростта.

От Пътна полиция призовават шофьорите да спазват правилата и да не забравят, че носят отговорност не само за себе си, но и за останалите хора на пътя. Пикът на трафика се очаква днес привечар и утре до обяд.