МВР предаде на испанските власти осем българи, участници в престъпна група за трафик на хора. На летище София те бяха качени на специално изпратен военен самолет.

Сънародниците ни са участвали в организирана престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Испания, Германия и Швейцария, съобщиха от вътрешното министерство.

Снимка: МВР

В по-голямата си част набирането на жертвите у нас се е извършвало чрез измама, възползвайки се от техния социален статус.

Пристигайки в Испания, групата налагала своите условия на експлоатация върху тях, като не се е колебаела да използва насилие и заплахи. Жените били принуждавани да крадат пари, кредитни карти и ценности от клиентите си, които след това са продавани на нелегалния пазар.

Снимка: МВР

Групата работела при строго установени йерархични нива и имала пълен контрол над проституцията в района на Марбея. Първи помагачи на лидерите се явявали тези, които осъществявали указанията им на територията на Испания. 

Установено е, че част от парите, получени от престъпната дейност, бивали декларирани като приходи от продажба на животни и се използвали за закупуване на движими и недвижими вещи.

Снимка: МВР

В групата се включвали и други помагачи, част от които и шофьорите, превозвали жертвите, управителки на домовете в Пуерто Банус, както и получателите, чрез които се извеждала открадната стока.

Снимка: МВР