Столични полицаи и служители на Жандармерията предотвратиха разрастването на конфликт в квартал в София, съобщиха от МВР.

До избухналото по обед напрежение се стигнало и след сигнал за домашно насилие. Това доведе до спешна мобилизация на полицията.

„Със сигурност ще бъде извършена проверка дали има провокация и някаква организираност. В подходящия момент ще предприемем конкретни действия“, каза директорът на СДВР Георги Хаджиев.

Засилените мерки на място остават.

„Насочени са допълнителни сили на жандармерията, на специализираните сили, за да не се допуска нарушаване на обществения ред“, каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

За да се потуши напрежението и да се улесни режимът на вход и изход, общината раздаде няколко хиляди декларации и създаде организация за попълването им около пропускателните пунктовете. Там с приоритет продължи и интензивната дезинфекция заради струпването на хора.

Арестуван е само едни мъж, срещу когото има сигнал за домашно насилие.

Пред кварталите „Факултета“ и „Филиповци“ бяха поставени КПП-та със заповед на здравния министър Кирил Ананиев, след като бяха разпознати като огнища на COVID-19.