Няма данни за сериозни сигнали за нарушения в изборния ден. Работят два ситуационни центъра – един в МВР и един в Националната полиция. Има и оперативен щаб, където се обобщават сигналите.

Изборният процес върви нормално, заяви и служебният вътрешен министър Бойко Рашков, след като гласува по-рано в столичния квартал „Младост“.

„Няма нарушения от началото на изборния ден. Изборният процес протича съвсем нормално. Слаба е избирателната активност, но се надявам, че тя ще се нормализира“, каза Рашков.

„Мисля, че ограничихме в много голяма степен т.нар. купен вот. Досега години наред МВР не е упражнявало тези свои функции така, както трябва. Затова тази година имаше доста недоволство от някои политически партии“, каза още Бойко Рашков.

Полицията проверява информациите за секциите в Симитли и Самоков, за които има информация, че е направен опит за гласуване с чужди лични карти. Там полицейското присъствие е засилено.

Полицейското присъствие е засилено и около секциите, в които се е наложило преминаването от машинно гласуване към такова с хартиени бюлетини.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ ще работят до 19 ч. и ще издават удостоверения, за да могат всички желаещи да гласуват.