Министерският съвет отпусна средства за тютюнопроизводителите - 71 милиона лева, и 14 милиона лева за ремонти в 10 общини и на нов учебно-изследователски корпус в Русенския университет „Ангел Кънчев“. 

Подпомагаме всички населени места в България, не делим хората, нито кметовете на наши и ваши, хората трябва да получат каквото им се полага, без значение от етнос и религия.

„Подпомагаме всички населени места в България, не делим хората, нито кметовете на наши и ваши, хората трябва да получат каквото им се полага, без значение от етнос и религия“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в хода на заседанието на кабинета, на което присъстваха кметове от въпросните общини.

Премиерът посочи, че правителството поставя акцент в работата си върху малките населени места, за да останат хората да живеят в тях.

Финансова подкрепа в размер на 10,5 милиона лева от правителството днес получиха общините Аксаково, Враца, Сливница, Велинград, Драгичево, Пордим, Тутракан, Елин Пелин, Етрополе. Отделно по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и кабинетът подпомогна община Панагюрище с 2,5 млн. лева за почистване на речното корито на река Луда Яна.

С осигурените 450 000 лева община Аксаково ще доизгради многофункционална сграда за обществено обслужване в село Изворско. Правителството осигури 1 млн. лева за ремонт на улична и пътна мрежа на територията на община Враца. Община Сливница получава от кабинета 3,6 млн. лева, с които ще се извърши реконструкция на част от вътрешната водопроводна мрежа в село Алдомировци.

Правителството подкрепи община Велинград с 1,2 млн. лева за ремонт на уличната мрежа в града и в село Света Петка.

Чрез бюджета на община Перник на днешното правителствено заседание бяха предоставени 1,5 млн. лева за основен ремонт на вътрешна водопроводна мрежа в село Драгичево и за изграждане на водопровод в тамошния кв. „Копринено орище“.

С осигурени 410 000 лева Община Пордим ще извърши реконструкция и обзавеждане на Читалище „Просвета-1918“ в село Каменец. Община Тутракан получи средства от кабинета в размер на 500 000 лева за реконструкция на местен път, който е важна връзка за село Цар Самуил.

Правителството отпусна 800 000 за реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на село Нови хан. Кметът на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов подчерта значимостта на финансовата подкрепа за жителите в района.

Кабинетът осигури също над 1 милион лева за реконструкция на 4 улици и на междублоковото пространство в жилищен квартал № 114 в град Етрополе. „Няма кмет, който да изпълни своята програма без подкрепата на изпълнителната власт“, категоричен бе кметът на Етрополе Димитър Димитров.

В хода на редовното си заседание Министерският съвет одобри 1 млн. лева за Русенския университет „Ангел Кънчев“, с които ще се изгради нов учебно-изследователски корпус. По думите на ректора на учебното заведение сградата ще е готова до края на годината

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!