Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов възложи бърза проверка на сигнал за недопустимо поведение на служител на Националното тол управление, съобщиха от МРРБ.

Скандален видеоклип на граничния пункт „Дунав мост“ се появи в социалните мрежи. На кадрите се вижда как служител на БГ Тол обижда на границата молдовски гражданин, който успява да заснеме обидната ситуация.

Скандалът започва, след като молдовският шофьор иска да плати с карта, а не в брой. Не е ясно защо обаче служителите на БГ Тол са се опитали да го принудят да плати кеш и е демонстрирал безнаказаност.

Комисията трябва да установи обстоятелствата около инцидента. 

Регионалният министър поиска и справка за общия брой платени пътни такси (винетки и тол) и общия брой влезли (товарни и леки) автомобили през граничния пункт, както и информация за общата организация на плащането на пътни такси на „Дунав мост“-Русе.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“ поднасят своите извинения на потърпевшия, както и на всички изгледали неприятните кадри.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!