„Не на агресията на пътя” – под това мото хиляди мотористи откриха официално Сезон 2018 в столицата и ред други български градове.

Със седмица закъснение заради атмосферните условия, в София те се събраха около храм-паметника „Свети Александър Невски”, за да тръгнат на шествие по ул. „Оборище”, бул. „Цариградско шосе” и да стигнат накрая до Резиденция Бояна.

Мотористите призоваха за толерантност на пътя и повишено внимание към тях. Мотошествия имаше и в други градове.

Снимка: Ладислав Цветков

Откриването на мотосезона беше помрачено от новината за две жертви на пътя. Водач на мотор загина на пътя Русе - Бяла при удар в бус, който рязко намалил скоростта си заради камера. В Пловдив пък друг моторист се ударил в паркиран автомобил.

„Искаме да призовем шофьорите повечко да гледат в огледалата при маневра, да пускат мигачи, да не нарушават правилата”, каза един от мотористите – Алекс. Той и половинката му Ина всяка седмица карат поне един път седмично. Вече 20 години.

Тя признава, че в началото я е било страх, но сега това остава на заден план за сметка на добрите впечатления. Страхът обаче не трябва да изчезва, човек винаги трябва да се пази, категорична е тя.