Мотористи се оплакаха, че всеки ден са свидетели на нарушения, които застрашават живота им на пътя.

Само преди дни моторист загина след отнето предимство и удар с кола на столичния булевард „Тодор Александров”. Инцидентът стана преди дни, но отзвукът от него все още не утихнал сред шофьорите на две колела.

Още в деня на инцидента са взети мерки за реорганизация на фаталното кръстовище.

Мотористи заявиха пред bTV, че към тях няма толерантност от шофьорите на коли, много често дори им се изнервяли, че ги изпреварват и нарочно им пречели да минат.

„Всеки път, когато изляза с мотора, целувам жена си за последно и не знам дали ще се прибера вкъщи. Изключително много внимавам, но такива ситуации са ежедневие за нас”, призна пред bTV моторист.

„Книжките в България не се изкарват, а се подаряват, и то държавата ги подарява. За 10 часа никой не може да се научи да шофира, Не могат да паркират, дават им се книжки, пускат им се книжки и се стига до такива ситуации”, заяви и дама, която се придвижва с мотоциклет.

„Ако някой направи малко обърка с колата, може да си удари ламарините, но една малка грешка при моториста му коства живота”, категорична беше тя.

Във връзка с движението на кръстовището на „Тодор Александров” и „Одрин” инж. Димитър Петров от Центъра за управление на трафика коментира, че самата светофарна уредба няма как да доведе до катастрофа или да е предпоставка за инцидент.

Мярката, която е взета в последните месеци от Столична община, е забрана на насрещния ляв завой в посока „Сливница”, като по този начин се осигурява по-добра видимост на изчакващите автомобили за ляв завой, обясни той.

Има и предложение да се отдели изцяло левият завой за сметка на времето и още една лента за направо. По този начин ще се премахне изцяло конфликтът между всички направеления на това кръстовище, каза още инж. Петров.