Моторист загина при катастрофа на централен булевард във Варна късно снощи. Той е бил засечен от автомобил, който извършвал неправилна маневра. 

Жената в колата е предприела завой наляво, въпреки маркировката – двойна непрекъсната линия и забранителен знак. След удара 29-годишният мотоциклетист е загинал на място. Често в този участък шофьорите нарушават забраните.

„Според нас тук трябва да се сложи нещо и да се направи, за да се ограничат тези, не е за първи път и няма да е за последен, докато някой не вземе мерки.Всички шофьори правят забранен, както виждате там е двойна непресечена линия, нямат право да завиват наляво, но го правят доста често”, заявява Десислава Тодорова, управител на бензиностанция.

„Защото бързах да заредя, заради това. Знака не съм го видял, но маркировка има да, няма проблем, кво да направя, виновен съм”, признава Светломир Иванов, който също е направил въпросното нарушение.

От мотообщността във Варна призоваха шофьорите на коли да се движат с повишено внимание и да отчитат уязвимостта на мотористите.