Мартеници за лекарите в COVID отделението на Смолянската болница изплете Ася от Стърница. С момичето в инвалидна количка, което движи само едната си ръка, сме ви срещали вече в bTV Новините.

За първи март Ася решава да зарадва медиците на първа линия с любимото си занимание - изплита им терлици в бяло и червено.

„Да им пожелаем на докторите да бъдат живи и здрави, и да ни лекуват. И дано да свърши по-скоро тази пандемия“, каза Ася Кьорова.

Мартеничките стигат до лекарите благодарение на нашия екип.

Медиците са трогнати от жеста:

"Благодарим много на момичето, което се е постарало, трудило  се е за това да ни уважи, да ни зарадва и да ни подкрепи в тези дни, в които се борим с този вирус", заяви д-р Анастасия Хаджихристева, МБАЛ – Смолян.

Ася се научава да плете преди 10 години, по свой начин.

„Който има желание да плете, винаги може да се научи, независимо с една ръка ли е или с две“, категорична е тя.

Ася обича да гледа и телевизия, и още помни срещата си с  Антон Хекимян преди почти 10 години - с помощта на bTV беше направена пътека, по която момичето да излиза от дома си.

„Много хора се отзоваха, когато ме видяха по телевизията, оправиха ми зъбите, една докторка от Смолян, ще си остане анонимна. И други приятели ми помогнаха с каквото могат, с подкрепа, с уважение, с обич. И на мен това  ми стига, само уважение, това ми стига“, сподели Ася.

Нейното пожелание към всички е да бъдем човечни.