За първи път по bTV говорят момчетата, които бяха задържани с бутафорни оръжия и часове след ареста се оплакаха, че са бити от полицаи. 

18-годишните Илиян Томов и Кристиян Ляпев са задържани в сряда, след сигнал, че размахват оръжия през прозореца на колата, в която се возят.

„Не сме размахвали оръжието, не сме ги насочвали умишлено към някой, като цяло се разглеждаше самият пистолет в колата”, категоричен е Илиян Томов.

Пистолетът и автоматът, прибран в багажника, се оказват бутафорни. Момчетата разказват, че веднага казали на полицаите, че става въпрос за играчки. Арестът им обаче съвсем не протекъл като игра, обясняват те. заградили ги няколко патрулки, но никой не им се представил.

Снимка: btvnovinite.bg
„Този агресивен полицай, ядосан и почна да ме ръга – вика келеш, глупак и започна да ми извива ръцете, през това време ми рита краката. Обясних набързо, че скоро съм претърпял тежка операция”, спомня си Кристиян.

Илиян разказва, че е казал на полицая, че приятелят му има операция и да не го удря, но в този момент той го повикал и му зашлевил шамар зад врата.

Кристиян е скиор, преди месеци претърпял травма и операция. Заради нанесените му удари е издвадил медицинско. Собственик на бутафорните оръжията е Илиян, който признал, че носи и електрошок.

„Вдигнах си фанелката и казах г-н полицай имам електрошок, вземете го. В този момент полицаят дойде до мен, извади го и го насочи към мен и каза – пробвал ли си го. И аз казах не, подарък ми е. Е, да го пробвам ли върху теб? И аз казах – айде”, споделя за случилото се Илиян.

Момчетата настояват полицаите да бъдат наказани, но признават, че не вярват в това.

„Сгрешихме с това, че оръжието го разглеждаме в колата. Това е нашата вина”, признава Илиян.

На Кристиян е повдигнато обвинение за хулиганство. От МВР отричат при ареста да е употребявана физическа сила. Назначена е проверка.