3-годишно момченце се нуждае от средства, за да се пребори с невробластом - туморно образувание на гръбначния стълб. Първите оплаквания на малкия Адриан са от миналия декември.

Малко след това движението на краката му внезапно блокира. Дни преди Коледа разбират и диагнозата - нискодиферинциран невробластом.

„Най-лошото нещо, което един родител може да чуе за детето си. Оказа се, че трябва да започнем химиотерапия по най-бързия начин, защото туморът беше на изключително тясно място и може да засегне важни органи“, обясни Любомир Александров, баща на Адриан.

До този момент 3-годишното момченце е преминало над 20 курса химиотерапия и две животоспасяващи операции. Преди дни претърпява и трета.

„Мъничък е, но усеща, че има проблем. Много е силен, аз му се възхищавам като родител. Разказвам тази история като един родител, който се бори за детето си. Предстоят изследвания, химиотерапии, лъчетерапии, имунотерапии, може би четвърта операция, за да премахне остатъка от тумора от тялото му“, добави бащата.

До този момент лечението на малкия Адриан е струвало над 220 хиляди евро. В момента той е в болница в Истанбул. Предстои лекарите да определят последващите терапии.

Родителите на Адриан вече виждат подобрение в състоянието му и се надяват на пълно излекуване.

Всеки, който желае да помогне и да дари средства, може да го направи: