Млада кошута се разхожда от два дни в смолянското село Осиково. Местните жители разказват в социалните мрежи, че са я черпили с вафли и солети. Дивото животно се превърна в атракция за туристите и гостите на родопското село.

Снимка: Facebook

На красивата гостенка през почивните дни се радваха както децата, така и възрастните жители на селото. Тя не показва никакъв страх от хората, приближава се да я хранят или да се снимат с нея, твърдят още местните.

Според кмета на село Осиково Велин Палигоров животното е опитомено отдавна – то е отглеждано в еко чифлик в близост до селото.

Снимка: Facebook

В социалните мрежи се появиха множество снимки и коментари по темата. Според един потребител кошутата се казва Пепа, а според друг - всеки може да се порадва на животното, което живее от известно време в чифлик „Гагови ниви“.

Стопанинът на животното се е появил днес в селото, за да го върне обратно в чифлика.

Снимка: Facebook

Междувременно стана ясно, че безпомощна сърна е забелязана от минувачи по ул. „Наталия“ в смолянския квартал "Райково" в неделя. Граждани са подали сигнал на тел. 112, а спасителен екип от пожарникари е успял да извади животното от стръмните брегове на река Черна.

След това кошутата е пусната обратно в гората над квартала. От областната дирекция на МВР в Смолян уточниха за bTV, че жителите на града често срещат по улиците диви животни - сърни, лисици и таралежи.