Млада двойка с увреждания се сдоби с напълно здраво бебе въпреки уверенията на лекари, че това е невъзможно.

Майката на детето – Теодора, е незряща от малка, а съпругът й е с генетично нарушено зрение. Според лекарите нямат никакъв шанс за естествено зачеване.

Предлагат им инвитро процедури, като казват, че шансът за забременяване е минимален.

Семейство Пенкови обаче отказват и не спират да правят опити. Така преди 9 месеца се случва чудото – Теодора случайно разбира, че е бременна.

“Съвсем накрая изгубих надежда, но не спирах да си повтарям, че който търси, намира и бях права”, споделя щастливата майка.

Малката Мадлен тежи 2,5 кг. Чудо за лекарите е не само появата й на бял свят, но и идеалното й зрение. Веднага преглеждат очите на бебето и констатират, че вижда без никакъв проблем.

Теодора казва, че в момента, в който е научила новината, е била в шок. Дълго време със съпруга си не могат да повярват, че ще стават родители.

“Аз съм позитивен човек и се боря за това, което искам”, казва с гордост бащата Мариан.

Майката е наблюдавана от началника на клиниката по акушерство и гинекология доц. Валентина Мазнейкова през цялата бременност. Тя е възхитена от силата на духа, която показва семейството.

“В никакъв момент от тези 9 месеца те не се оплакаха. Не се страхуваха и вярваха, че ще дойде чудото при тях”, казва тя.

Това е първият такъв случай в професионалната й практика. Според нея много рядко хора в неравностойно положение се осмеляват да създадат семейство. За това нарича тази двойка “изумителна”.

Щастливите родители си пожелават дъщеря им  да расте обичана и най-вече много здрава, а хората в тяхното положение съветват никога да не се отказват, защото начин винаги се намира.