25-годишният Мартин Чернаев от Бургас се нуждае спешно от средства, за да продължи лечението му. Той страда от остро онкохематологично заболяване – Т-клетъчен лимфом.

Лъчът светлина за неговото напълно излекуване от коварната болест идва от болница  в Истанбул – чрез трансплантация на костен мозък.

Тежката диагноза младият мъж чува в края на миналата година, скоро след като е завършил специалност „Туризъм“ в Бургаския университет.

Снимка: Facebook

„Разбрахме за коварното заболяване на брат ми след ходене и обикаляне по болници, лекари, кабинети,  множество направени изследвания, скенери, биопсия на лимфен възел от ингвинална област, хоспитализация в болница в Пловдив и въпреки всички лутания и ходене по мъките докторите вдигаха рамене и не знаеха какво точно е заболяването на Марти“, споделя сестра му Глория. 

По думите ѝ след изследвания и прегледи от специалисти в Истанбул през декември 2023 г. турските лекари му поставят диагноза – бързо разпростиращ се Т-клетъчен лимфом, който е обхванал всички вътрешни и периферни органи. 

Снимка: Facebook

Мартин е в клиника в Истанбул и лечението чу е започнало. Сумата, която е необходима, за да продължи то е непосилна за семейството му – 130 000 евро. 

От клиниката са дали срок на близките му до 14 април да осигурят средствата.

Ако имате възможност да помогнете, сметката е:

Инвестбанк АД

сметка: BG19IORT80487096051900

BIC: IORTBGSF

титуляр: Мартин Чернаев

основание: дарение

https://pavelandreev.bg/campaign/dari-jivot-na-marti/donators?page=1